Vendégtéri szaktechnikus

Bemeneti feltételek: Alapfokú iskolai végzettség
Alkalmassági követelmények: Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
Képzési idő: Nappali munkarend
4+1 év
érettségi ráépülés esetén 2 év
Szakma rövid leírása: A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.