Szakács

Bemeneti feltételek: Alapfokú iskolai végzettség
Alkalmassági követelmények: Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
Képzési idő: Nappali munkarend
3 év
érettségi ráépülés esetén 2 év
Szakma rövid leírása: A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollégáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik.
Kapcsolódó részszakmák: Szakácssegéd