+36 92 313 583 info@zegszakkepzo.hu

Szakács

Bemeneti feltételek: Alapfokú iskolai végzettség

Alkalmassági követelmények: Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges

Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

Képzési idő: Nappali munkarend

                        3 év

                        érettségi ráépülés esetén 2 év

Szakma rövid leírása: A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollégáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik.

Kapcsolódó részszakmák: Szakácssegéd