+36 92 313 583 info@zegszakkepzo.hu

Pincér-vendégtéri szakember

Bemeneti feltételek: Alapfokú iskolai végzettség

Alkalmassági követelmények: Foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges

Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

Képzési idő: Nappali munkarend

                        3 év

                        érettségi ráépülés esetén 2 év

Szakma rövid leírása: A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést. Rendezvények helyszínét előkészíti, részt vesz a különböző jellegű rendezvények lebonyolításában. Munkaterülete állandó, rendezvények esetén változó területen dolgozik. Ismeri a hazai és nemzetközi étel- és italkínálatot, tisztában van a vendéglátóipari trendekkel, az ételkészítési technológiákkal. Folyamatosan képzi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a gasztronómia területén. Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek    dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

Kapcsolódó részszakmák: Pincérsegéd