+36 92 313 583 info@zegszakkepzo.hu

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrumhoz Zalaegerszeg, Keszthely és Lenti város szakképző iskolái tartoznak. Az új működtetési rendszert a szakképzési intézmények hatékony és eredményes működésének elősegítésére és a gazdasági-piaci szereplők képzési igényeinek gyorsabb és rugalmasabb kielégítésére hozta létre a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Szakképzési Centrum fő feladata a szakiskolai és szakközépiskolai nevelés-oktatás, a Köznevelési Hídprogramok keretében folyó nevelés-oktatás, az esti és levelező formájú felnőttoktatás, a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók iskolai nevelése, oktatása.

Kollégiumi alapfeladatokat, továbbá nevelő és oktató munkához kapcsolódó, nem köznevelési tevékenységet is ellátnak intézményeink.

A Centrum iskolái felnőttképzési tevékenységet is végeznek a szakmai képzésbe bekapcsolódó álláskereső, szakmát váltani kívánó, új szakmát szerezni akaró felnőttek számára.

Az első és második szakképesítés megszerzése ingyenes az iskolai szakképzés keretein belül.

25 éves korig nappali munkarend keretében végezhetők a képzések, 25 éves kor felett esti vagy levelező képzésben vehetnek részt a jelentkezők.