+36 92 313 583 info@zegszakkepzo.hu

Felnőttképzés

Intézményünk, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum megalakulása óta (2015. július 1.) jogutódként, az iskolai rendszerű oktatáson kívül jelentős felnőttképzési tevékenységet is folytat.
Ennek keretében Zalaegerszeg, Keszthely, Lenti városok és a környező települések munkaképes korú lakosai számára nyújtunk elsősorban lehetőséget arra, hogy magas színvonalú képzés során eredményesen sajátíthassanak el korszerű, főként ipari jellegű, a munkavállalást, továbbtanulást, illetve az önálló vállalkozást egyaránt segítő szakmai ismereteket, szerezhessenek új képesítéseket. Ezáltal a térség gazdálkodó szervezeteit, ipari vállalkozásait és vállalkozóit kívánjuk támogatni oly módon, hogy képzéseink résztvevőinek bővüljön munkavállalási lehetősége, illetve javuljon munkájuk minősége. Képzéseinket a megrendelői igények maximális figyelembevételével, igényes eszközparkkal és felkészült oktatókkal valósítjuk meg.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetősége felnőttképzési tevékenységére vonatkozó stratégiáját összehangolta az iskolai rendszerű oktatásra kialakított hosszú távú elképzeléseivel.

A Zalaegerszegi SZC jelenleg 10 szakképző tagiskolájában, azok telephelyein folytat képzést. Iskolarendszerű képzésben 234 szakképesítésben oktathatunk az alapdokumentumunk szerint, illetve 30 ágazatban 18 képzési helyszínen.
A Szakképzési Centrum megalakulása óta (2015. július 1.) a következő képzéseket valósítottuk, valósítjuk meg:

  • Villanyszerelő
  • Folyóelektródás és védőgázas ívhegesztő képzés
  • Szakács
  • Pincér

Fentiek alapján tehát az iskolarendszeren kívüli képzésben is rendelkezünk a képzések indításához szükséges humán, illetve technikai erőforrásokkal.

Képzési kínálatunk jelenleg elsősorban „A” képzési körös (OKJ-s) képzésekből áll, de célunk, hogy képzési kínálatunkat „B” (nem OKJ-s szakmai képzések) képzési körös képzésekkel is to-vább bővítsük a velünk kapcsolatban álló gazdálkodó és egyéb szervezetek kérésének, igényének megfelelően.